Keep fit, be persistant, play on

Keep fit, be persistant, play on

Det er utrolig hvor lite bloggen har handlet om det som jeg bruker 5 dager i uken på de siste par, tre måneder, nemlig tennis. Det er kanskje nettopp fordi jeg bruker mye tid til å spille etter jobb eller på kveldstid, at når jeg først setter jeg meg ned for å blogge så går tankene et annet sted…

Tennis er bare så ekstremt gøy! Det er gått nesten 10 år siden jeg sist holdt en rackert (!), fordi jeg prioriterte et karrierejag i stedet for, og fordi det føltes riktig å stå på i studier og jobb dersom jeg ville lykkes på det området. Så fulltidsstillingen som butikksjef ble komplettert med frilansjobb som journalist og fotograf, og til tider også som blogger. Jeg var gjerne på jobb fra morgen til sent på kvelden, og jeg trivdes med det.

Men nå er prioriteringen annerledes. I august i år fikk jeg jobben som prosjektleder i et kommunikasjonsbyrå, en jobb som kombinerer det jeg har studert (kommunikasjon og journalistikk), min interesse for den digitale verdenen og mitt ønske om å kunne være kreativ og selvstendig i hverdagen. Med bare en fulltidsjobb å forholde seg til, er energinivået etter endt arbeidsdag mye høyere og jeg har tid til å dyrke en sport som gjør meg glad, siden jeg først spilte i en alder av 14.

Mellom 14 og 19 år er det imidlertid mye som skjer: Gutter, skole, venne-tid, gutter, skole…Hehe. Kan altså ikke akkurat si at jeg spilte fast, og til sammen ble det ikke flere kamper enn jeg kan telle på en hånd 😛 Likevel, føltes det veldig «riktig» å spille når jeg først gjorde det, og det var kjempegøy. Det ble en førsteplass i en singelturnering, og en andre-plass i en doublesturnerning. Så når jeg først spilte, så prøvde jeg så godt jeg kunne 🙂

Nå er tennis en stor del av livet mitt. Og det er jeg kjempeglad og takknemlig for. Det skal sies: Det hender at jeg tenker mens jeg spiller en (vennlig) kamp Hvorfor utsetter jeg meg for dette? Jeg er nemlig min egen verste fiende, og blir supernervøs under kamper. Jeg vet ikke om noen av dere har spilt tennis før, men spillet handler i større grad mer om det mentale, at en klarer å holde hodet kaldt, enn teknikk.

Det resulterer i at jeg enten slår for hardt, og ballen går langt ut, eller for svakt, og ballen går ikke over nettet engang. Jeg blir satt ut mentalt hver gang noe slikt skjer, og i begynnelsen ville jeg nesten gråte (!) eller slå rackerten i bakken (fyfy) om jeg ikke fikk spillet til.

Kollasjer12_small Kollasjer13_small tennisbilder1_small

// I motsetning til bloggen, har Instagram-kontoen min gjenspeilet mitt tidsfordriv etter jobb //

Nå, etter uttallige treningstimer siden august, er formen bedre. Både psykisk og fysisk. Og det er kjempespennende å merke. Men tro ikke at jeg er d e r liksom, jeg har ennå en laaaaaang vei å gå. Ett steg om gangen, ett armslag om gangen, ett poeng om gangen. Underveis har jeg planer om å kose meg rett og slett, trene hardt, og spille så godt jeg kan.

Det bringer meg til en stor nyhet for min egen del. En nyhet om noe som jeg som 14 åring, eller som rumensk-født og oppdratt i et konservativt, utdanningsbevisst hushold, ikke hadde trodd ville skje meg. Jeg snakker ikke om muligheten til å komme til Norge, bevise om at det går an å hobbyer ved siden av skole, eller erfaringene jeg har gjort meg siden, med bloggen, jobbmessig, kjærlighetsmessig, eller på det personlige plan(<3).

Nei, jeg snakker om å bli tennistrener :))) For meg betyr det veldig mye at jeg kan holde på med noe som gjør meg så glad og som gir meg så mye, i tillegg til at jeg med tiden kan bli flink nok til å videreføre dette til andre tennis-interesserte, tennis-nysjerrige, nybegynnere, viderekomne eller andre som rett og slett vil lære mer om tennis 🙂 🙂

Jeg skal delta på et trenerkurs som går over tre helger frem til mai, som Norges Tennisforbund arrangerer i samarbeid med Arendal Tennisklubb. Første økt er allerede neste helg! Woop woop.

I tillegg, så arrangeres det før første gang på 10 år regionsmesterskap i tennis. Arrangementet vil gå over tre dager, 25-27 januar, og man har mulighet til å konkurrere i både single-, mix- og doubles-spill. Og ja, jeg har meldt meg på 🙂 Og ja, jeg er supernervøs. Jeg tar sorgen stresset på forskudd, velvitende om at det ikke hjelper meg en døyt samtidig som jeg prøver å overbevise meg selv om at jeg ikke tenker på turneringen nå… Jeg har liksom nok med å spille kamper og trene på å bli flinkere.

Jeg tror jeg kunne ha snakket lenge om tennis generelt, om trening. Nå fikk jeg i hvert fall fortalt dere mine to viktige og kjempemegasuperduperstore nyheter. Jeg gleder meg til fortsettelsen, og å dele mer med dere.

Tags:
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.