Tennis-NM skal det bli likevel

Tennis-NM skal det bli likevel

Videoen er fra andre trening med stabiliseringspute. Balansen og styrken på høyre fot er langt fra god som på høyre, men det er nettopp dette som disse øvelsene, og flere andre, skal hjelpe mot.

[separator type=»thin»]

Det er i disse dager at målet mitt spiller seg ut: norgesmesterskapet utendørs i tennis 2014 har begynt. Jeg skulle ha vært der, for første gang som kvalifiseringsdeltaker på damesiden senior. Som dere kjenner godt til, var det dette målet jeg jobbet mot siden mars/april i år. Jeg spilte bortekamper under utendørssesongen med damelaget, både single og double, fikk fast banetid på Sør Amfi i juni og bragte en profesjonell tennistrener opp fra Romania. Dessverre var det på dette tidspunktet at jeg under min andre trening med tennistreneren tråkket på en tennisball, forstuet ankelen og rev/slet av leddbånd og sener.

Jeg var sofaliggende i en uke, og jobbet etter det ytterligere noen uker med å «lære» å gå igjen. Etter det tok jeg kontakt med en fysioterapist – og det var først da at jeg kunne merke fremgang i opptreningen. Ved hjelp av en jevnlig kombinasjon av fysioterapi med strøm, massasje, stretching-, stabilisering- og noe styrkeøvelser i løpet av de neste par månedene.

I morgen er det tre måneder siden uhellet. Jeg går passe bra syns jeg, men klarer ikke løp- eller støtlignende øvelser så godt. Det er fremdeles stivt på innsiden av ankelen, noe som gjør det vanskelig å bøye kneet som man gjør når man løper og/eller stopper opp.

Jeg er ikke frustrert fordi dette er langt utenfor det jeg kan kontrollere. Ehem, ok da: Jeg er frustrert, men også positiv og proaktiv. Det beste jeg kan gjøre er å lytte til råd og gjøre det som blir anbefalt for fremgangens skyld.

Jeg gir meg selv tre uker til. For da er jeg tilbake fra en ferie. I mellomtiden skal jeg selvfølgelig fortsette med å gjøre forskjellige øvelser. Etter den tid er jeg igjen å se på tennisbanen.

Og nå, skal jeg heller ikke gå glipp av årets tennis-NM. Jeg kjører inn til Oslo etter jobb på onsdag, frem og tilbake samme dag. For å se på et par kvalifiseringskamper. Å være der, er det minste jeg kan få til når det har vært mitt mål å spille der selv.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.