8 grunner til å ha personlig trener

8 grunner til å ha personlig trener

 

Christina Mihaela Carare Atletica Idrettens treningssenter PT_fotoChristina Mihaela Carare Atletica Idrettens treningssenter PT-6Christina Mihaela Carare Atletica Idrettens treningssenter PT-9Christina Mihaela Carare Atletica Idrettens treningssenter PT-13Christina Mihaela Carare Atletica Idrettens treningssenter PT-12Christina-Mihaela-Carare-Atletica-PT_collage-v2

Folk bruker personlige trenere for forskjellige grunner.

For min del, bruker jeg personlig trener – tilbudet på treningssenter når jeg vil utfordre meg selv ekstra, se hva jeg kunne klare når en PT pusher meg, også er det godt med forfriskning og tips for måten jeg utfører øvelser på. Jeg har kun hatt en eller to timer med personlig trener siden jeg begynte å trene for tre år side, men hver gang har jeg fått MASSE ut av timene. Jeg ble presset det lille ekstra, jeg lærte nye treningskombinasjoner, men viktigst av alt for meg: Jeg ble pushet til å ta treningsøkten et skritt lengre. Og jeg hadde det gøy! Tungt, men gøy 🙂

For å få størst utbytte av en personlig trener er det lurt å kjøpe minst tre timer.

Det holder ikke med én time. Det handler om å få jevn oppfølging av en som kan faget sitt, få inn riktig teknikk og treningskombinasjoner, utfordre seg selv til å yte ekstra i treningssammenheng når en annen pusher deg, og kjenne på mestringsfølelsen i lengre tid etterpå.

Fun fact: Enkelte studier antyder at treningseffekten automatisk stiger med hele 50% så fort man trener sammen med en person!

Kilde: Fitnessbloggen

For min egen del, basert på min erfaring med personlige trening og tiden etter den, kan jeg konkludere med 8 grunner til å ha en personlig trener:

  1. Trening er vitenskap, et eget studiefag. En personlig trener som er utdannet innen faget – det har du som trener med en PT mye å tjene på, enn om du skulle prøve å lære deg «alt» på egenhånd.
  2. For å ha en fagperson til å hjelpe deg trene bevisst, riktig og effektivt mot dine mål.
  3. For å ha en fagperson til å presse deg og utfordre seg i treningssammenheng.
  4. For  (ekstra?) motivasjon til å stille på trening.
  5. Er du allerede godt trent, eller har treningsbagrunn, vil en personlig trener for deg være en som supplerer den kunnskapen og erfaringen du allerede har, få input om nye øvelser, andre innfallsvinkler til hjelp for deg å nå dine mål.
  6. Timer med personlig trener vil også gagne deg i hverdagslivet, i form av både bedre fysisk og psykisk form. Mestringsfølelsen er en god følelse!
  7. Det er en investering i din egen velvære, ditt liv.
  8. En kjemi med din personlige trener, som du føler deg vel med, motivert av vil gjøre treningen lystbetont, gøy, selv om du nok må ut av din komfortsone.

Ekstra lesing: Fitnessbloggen skriver om rollen til personlige trenere, om hva en bør forvente og vektlegge i en personlig trener. Denne finner du her.

Christina-Mihaela-Carare-Atletica-Idrettens-treningssenter-PT-19-ramme

Christina Mihaela Carare Atletica Idrettens treningssenter PT-18

Christina Mihaela Carare Atletica Idrettens treningssenter PT-23Christina Mihaela Carare Atletica Idrettens treningssenter PT-25Christina Mihaela Carare Atletica Idrettens treningssenter PT-24Christina-Mihaela-Carare-Atletica-PT_pullups

Christina Mihaela Carare Atletica Idrettens treningssenter PT-37Christina-Mihaela-Carare-Siri-Moseng-Reiersen-Atletica-PTChristina Mihaela Carare Atletica Idrettens treningssenter PT-38Christina Mihaela Carare Atletica Idrettens treningssenter PT-v1Christina-Mihaela-Carare-Atletica-PT_V2Christina Mihaela Carare Atletica Idrettens treningssenter PT-50

Foto: Håvard Stiansen

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.