Setback

Setback

«Først må du lære å gå, og så må du vite hvor du skal stoppe»

Si «hei» til fysioterapeut Øystein Oveland. Øystein har vært min fysioterapeut siden jeg tråkket over i juni i fjor. Mye takket være han og min sponsor Atletica treningssenter – samt min egen innsats – er ankelen nå veldig mye bedre. Flere timer hos Øystein og opptrening på treningssenteret har vært svaret for rehabilitering av ankelen.

Etter så mange besøk, hadde jeg nå håpet på at det skulle gå en god stund før jeg fikk sett han igjen. For det ville med andre ord ha betydd at jeg hadde klart å holde meg skadefri!  Spesielt nå som tennistreneren fra Romania skulle komme – og jeg ville så inderlig unngå et nytt uhell!

Frem til i går morges har tennistreningen siden torsdag for to uker siden gått veldig bra, med tanke på at både ankel og kropp har holdt fint opp til tross for doble økter om dagen. Denne uken skulle vi ta det litt med ro på kveldene, ettersom jeg har meldt meg på både dame- og herresiden i regionsmesterskapet i helgen.

Men jeg merket allerede mandagsmorgen at jeg kanskje hadde presset kroppen, det vil si tennisarmen, litt for mye. En knallhard økt søndagskveld tror jeg tok knekken på en allerede sliten høyreskulder. Men den holdt opp da vi trente mandagsmorgen og tirsdagsmorgen på halvt gir. Tirsdagskveld var vi på Atletica og trente med kondisjon, blant andre med en medisinball. Denne økten, sammenlagt med tempoet som jeg har hatt de siste par ukene, tror jeg var det som gjorde at skulderen måtte si ifra at den ikke klarte mer.

Christina Mihaela Carare Tennis Sør Amfi fysioterapeut Øystein Oveland

Natt til onsdag våknet jeg med ganske voldsomme smerter i høyre skulder, på fremsiden. Jeg fikk ikke sove. Det gjorde vondt i skulderen av å bare ligge. Det gjorde vondt i skulderen å dra dyna til side. Det stakk når jeg bevegde armen så smått, skulderen var varm innvending.

Onsdagsmorgen ble den ikke bedre. Jeg slet med å kle på meg. Jeg tok Voltaren, smurte på smertelindrende gelé, og passet på å bevege armen i ny og ne, slik som treneren anbefalte.

Men jeg hadde litt panikk, for sånn smerte har jeg ikke kjent før, ikke visste jeg hva det var, eller hvor lenge den kom til å vare. Jeg kontaktet Øystein – og heldigvis hadde han fått en avbestilling av en time, slik at jeg kunne komme til han mot slutten av arbeidsdagen. Jeg var så glad for det!

Det viser seg at jeg har en form for senebetennelse i høyre skulder. Jeg fikk beskjed om å gjøre noen rolige øvelser, som å gå på ellipsemaskin for å holde sirkulasjonen i skulderen i gang, og ikke trene tennis i et par dager. Jeg skulle fortsette å ta Voltaren, for å få ned hevelsen i senen.

Om jeg i det hele tatt kan delta i regionsmesterskapet i helgen er foreløpig uvisst.

Det er mer sannsynlig en bonus om du er i form til å spille i helgen, enn det er en garanti for at jeg kan si at du kan spille, sa Øystein.

Jeg har måttet melde meg av på herresiden i regionsmesterskapet. Jeg hadde i utgangspunktet meldt meg på for å få spille flere kamper, for å få mer erfaring med å jobbe mot kampnervene, og for å ha det gøy! Men armen er ikke klar.

Det er først i morgen at jeg kan prøve å slå forehand og backhand i rolig tempo. Deretter har jeg time hos Øystein igjen for å sjekke skulderen og se om jeg er kan delta på damesiden i regionsmesterskapet. Min kamp er i så fall kl. 09 lørdagsmorgen i Kristiansand. Men å teste om jeg kan klare å serve får jeg ikke gjort før eventuelt på fredagkveld, etter timen hos Øystein.

Det gjenstår å se hva jeg kan få til med skulderen. Jeg håper selvfølgelig å være klar til å spille lørdagsmorgen!!

Samtidig må jeg tenke på at jeg har treneren her i et par uker til, og jeg ønsker å fortsette å trene med han selvfølgelig. Jeg må med andre ord også tenke langsiktig.

Jeg krysser fingrene for at jeg kan få til begge deler!

2 Comments
 • Siri
  Posted at 20:51h, 12 februar

  Dette går fint Christina, bare ta det litt med ro noen dager å husk å trene bevegelighet så roer det seg nok. Noen ganger er det bedre med mange små skitt en noen få store. Lykke til. 🙂 Siri.

 • christina
  Posted at 14:51h, 20 februar

  Hei, Siri! Hjertelig takk for din support! Den setter jeg veldig stor pris på!

  Sporty hilsen, Christina