Test: Rudy Project Noyz

Test: Rudy Project Noyz

De ser fantastisk kule ut – og de brukes av toppidrettsutøvere i verdensklassen, i idretter som krever det beste utstyret skreddersydd utøvernes krav til kvalitet, passform og funksjonalitet. Toppidrettsutøvere overlater ingenting til tilfeldighetene. Ei heller valg av solbriller. Hvordan føles det å bruke en sportsbrille som er foretrukket blant andre av norske landslag-triatleter? Da Provista, forhandler av Rudy Project-sportsutstyr, etterlyste folk som ville teste deres solbriller, tok jeg kontakt med selskapet, og fikk låne med meg et par som jeg selv valgte ut fra deres store sortiment i lokalene på Krøgenes i Arendal.

Christina Mihaela Carare tennis NM blog Rudy Project sunglasses foto sponsor Sør Amfi Arendal Norway-27 Christina Mihaela Carare tennis NM blog Rudy Project sunglasses foto sponsor Sør Amfi Arendal Norway-33 Christina Mihaela Carare tennis NM blog Rudy Project sunglasses foto sponsor Sør Amfi Arendal Norway-35 Christina Mihaela Carare tennis NM blog Rudy Project sunglasses foto sponsor Sør Amfi Arendal Norway-9Christina Mihaela Carare tennis NM blog Rudy Project sunglasses foto sponsor Sør Amfi Arendal Norway-39

For min egen del ville jeg teste ut Rudy Project-solbriller først og fremst med hensyn til utesesongen i tennis. Mange tennisspillere bruker caps når de spiller ute, for å skygge for solen. Jeg har prøvd dette, men det funker ikke helt for meg. Jeg føler at kontrasten fra «mørkt» til «plutselig sol» i en serve-situasjon blir for stor for meg. Jeg blir blendet av sollyset. Ei heller syns jeg at det er komfortabelt å gå med caps i kampsammenheng, da det blokkerer litt av sidesynet. Jeg er vant til å få med meg hva som skjer på sidene, selv om ikke jeg har fokus på dette, og jeg opplever det som hemmende å ikke kunne se på sidene. Det er uvant, jeg føler at jeg mister litt av 3D-synet, følelsen, balansen som hører med når øyet får med seg hele rekkevidden på synsvinkelen.

Provista kjenner jeg til fra jobbsammenheng, da de holder til i bygget ved siden av Presis 360, kommunikasjonsbyrået jeg jobbet i som prosjektleder. Provista er en markedsleder i Norge av hjelpemidler, teknologiske produkter og medisinsk utstyr innen synsoptikk og synsrehabilitering. Provista er eneforhandler i Norge av Rudy Project, et italiensk seslskap og merke som siden 1985 har spesialisert seg på å utvilke sportsutstyr som sportsbriller og hjelmer, som i dag brukes av flere av verdens beste utøvere. Målet er å utvikle de teknologisk mest avanserte sportsbrillene i verden, i følge sportsbrille.no.

Fra dem som fikk lånt med seg et par Rudy Project-solbriller ønsket Provista/Rudy Project Norge seg et bilde tilsendt av testpersonene med solbrillene på. Jeg vil imidlertid her på bloggen også dele min mening om solbrillene.

Jeg hadde i utgangspunktet følgende kriterier til solbrillene som jeg ville teste ut, med tanke på at jeg ville bruke dem i tennistrening og tenniskamper utendørs:

  • De må sitte knallgodt på ansiktet! Jeg har et ganske lite hode, mange solbriller blir for store for meg. I en løpssituasjon under en kamp er det å kjenne at solbrillene siger nedover eller at sitter løst det siste jeg vil gjøre. Da kan jeg likesågodt la være å bruke solbriller. De må sitte slik at jeg ikke kan føle at jeg har solbriller på.
  • De må tillate tilstrekkelig med lufting inn til linsen uten at jeg kjenner vinden blåse i øynene!
  • De må ikke dogge til på linsen! Jeg blir varm i ansiktet og svetter under spill, dette må ikke forstyrre synet.
  • Linsen må ikke være for mørk slik at jeg det er vanskelig å se ballen!
  • Brillene og linsen må være av god kvalitet, da mye tennisutstyr som rackerter, sko, klær, tørt tøy, vått tøy, snacks, tennisballer og sportsutstyr som gummistrikk og hoppetau, kan ligge samlet i én og samme tennisbag. Linsene må tåle at de ulike tingene kommer inntil.

At de ser kule ut, er et stort pluss, men det var ikke et kriterie i testen jeg gjorde for å se om modellen egner seg til tennisspill.

Etter omvisning i showroomet og de ulike sportsbrillene, valgte jeg ut modellen Noyz Pink Fluo med Multilaser Blue-linsen. Jeg var umiddelbart tiltrukket av denne modellen på grunn av den knallrosa fargen på brillerammen kombinert med en superfresh blånyanse på linsen. Den satt som et skudd på mitt smale ansikt da jeg prøvde den på. Jeg fikk i tillegg vite at denne modellen brukes av norske landslagstriatler. Det sa meg en del om kvaliteten og funksjonaliteten av brillen, da disse toppidrettsutøverne gjerne bruker mye tid og ressurser på å velge utstyr, og overlater ikke noe til tilfeldighetene.

Sportsbrille.no beskriver brillemodellen på følgende måte:

Noyz modellen er brille som passer de fleste, spesielt de med en smal ansiktsform. Passer alle idretter og takket være sin «wrap around» design og 100% justerbare brillestenger og neseklype er den svært komfortabel og sitter godt. Rammen er laget av ultralett Grilamid. Tilgjengelig i et utall farger, også de populære Neon fargene. Kan fåes med fargeskiftende (photocromic), polariserte eller mulitlaserlinser. Linsene kan enkelt skiftes. (QuickChange) Flere Rx løsninger tilgjengelig. Rudy Project Noyz Racing Yellow fluo er valget til det Norske Triathlonlandslaget.

Les hva Rudy Project på sine egne nettsider skriver om brillemodellene deres som er spesialtilpasset tennissporten.

Først hadde jeg en aldri så liten fotoshoot med brillene på mens kjæresten tok bilder. Jeg spurtet intervaller, ble ordentlig varm. Jeg løp med solen i løpsretning, jeg løp inne i skogen. Deretter dro jeg på en 4km joggetur, med innlagte intervalløp og sideløp. Start-og-stopp-situasjoner som skal etterligne bevegelsene og anstrengelsen under en tenniskamp, i solrike, men også skiftende solforhold. Jeg svettet.

Christina Mihaela Carare tennis NM blog Rudy Project sunglasses foto sponsor Sør Amfi Arendal Norway-49Christina Mihaela Carare tennis NM blog Rudy Project sunglasses foto sponsor Sør Amfi Arendal Norway-47Christina Mihaela Carare tennis NM blog Rudy Project sunglasses foto sponsor Sør Amfi Arendal Norway-48Christina Mihaela Carare tennis NM blog Rudy Project sunglasses foto sponsor Sør Amfi Arendal Norway-28Christina Mihaela Carare tennis NM blog Rudy Project Noyz Pink Fluo Multilaser blue sunglasses foto sponsor Sør Amfi Arendal Norway-3 rammeChristina Mihaela Carare tennis NM blog Rudy Project sunglasses foto sponsor Sør Amfi Arendal Norway-19 Christina Mihaela Carare tennis NM blog Rudy Project sunglasses foto sponsor Sør Amfi Arendal Norway-31Christina Mihaela Carare tennis NM blog Rudy Project sunglasses foto sponsor Sør Amfi Arendal Norway-38

[separator type=»thin»]

Konklusjonen

Passformen på Noyz Pink Fluo er for meg perfekt. De sitter knallgodt på ansiktet. Egentlig satt brillene som støpt på ansiktet idet jeg prøvde de på inne på showroomet til Provista. Men før jeg testet de i løp, justerte jeg litt på neseklypen slik at brillelinsene kom noe lengre ut fra øyet. Dette for å sikre litt ekstra lufting underifra og ovenfra på linsene.

Brillelinsen Multilaser Blue synes jeg passet veldig bra til de skiftende solforholdene som var denne dagen. Selv når det var overskyet var det ikke for mørkt å se gjennom brillene. Jeg kunne se direkte opp mot solen uten at dette var forstyrrende eller jeg måtte myse, samtidig som jeg så tydelige konturer og kontraster da jeg løp i skogen. Selve blånyansen gjorde  at fargene fikk et litt «vintage»-preg over seg når solen sto på himmelen, alt ble litt grønnere, uten at dette ble negativt for meg.

Det jeg likte ekstra godt med linsen er den avkuttede formen på sidene, som sikrer at det kommer nok lufting mellom øye og linsene, selv om du ikke justerer på nesebroen. Den avkuttende formen syns jeg gjør også at brillen sitter bedre på ansiktet, da lisen ikke rører kinnet på sidene, du kan smile, le, skrike, uten av kinnet kommer i kontakt med linsen, og at hele brillen løftes oppover av den grunn.

Funksjonalitet er det aller viktigste for meg. Kan denne modellen brukes i tennis? Sitter den godt til tross for svette, blir synet hemmet når ansiktet blir varm? Brillen satt som støpt på ansiktet gjennom hele løperunden og intervalltestene. Jeg svettet i ansiktet, men trengte ikke å justere på brillene underveis. Jeg svettet i ansiktet, men det kom ikke dogg på linsene av den grunn. Brillene er i det hele tatt så lette og sitter så godt på, at jeg ikke trengte å tenke på dem, selv om det var det eneste jeg hadde fokus på under testen 🙂

Det var rett og slett rått og en ny opplevelse å bruke dem i treningssammenheng! Kanongode syns jeg de er, utfra de kriteriene jeg hadde på forhånd og de forholdene jeg testet dem under.

At de i det hele tatt ser så råe ut og appellerer til meg med de sterke fargene er en bonus.

Legger jeg alle disse tingene sammen, vil jeg konkludere med at Noyz Pink Fluo med Multilaser Blue-linsen passer for veldig bra for meg i tennissammenheng, både med tanke på passform, funksjonalitet og design.

Et par andre viktige omstendigheter som er svært relevante i tennissammenheng, som ikke ble testet ut denne gangen, er hvordan linsene fungerer mot grus som underlag og mot en gul tennisball. Er det en linse som passer enda bedre til disse forholdene? Det gjenstår for meg å se.

Hva jeg syns kunne vært bedre? Prisen. Til kr. 1 699 er prisen kanskje litt stiv for tennisentusiaster. Men sett i sammenheng med hva du får på kjøpet (kvalitet og funksjonalitet), og det faktum at du selvfølgelig kan bruke brillene også i hverdagen og i treningssammenheng ute, kan det være valuta for pengene. Det er opptil enhver å avgjøre.

Fun fact: Det finnes jo flere tennisspillere i verdenstoppen som har solbrillebruk som sin signatur, blant annet Sam Stosur og Janko Tipsarevic!

Christina Mihaela Carare tennis NM blog Rudy Project sunglasses foto sponsor Sør Amfi Arendal Norway-15 Christina Mihaela Carare tennis NM blog Rudy Project sunglasses foto sponsor Sør Amfi Arendal Norway-55 Christina Mihaela Carare tennis NM blog Rudy Project sunglasses foto sponsor Sør Amfi Arendal Norway-58Christina Mihaela Carare tennis NM blog Rudy Project sunglasses foto sponsor Sør Amfi Arendal Norway-28Christina Mihaela Carare tennis NM blog Rudy Project sunglasses foto sponsor Sør Amfi Arendal Norway-36Fotograf: Håvard Stiansen

 

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.