Julemaraton

Julemaraton

Hvis du er klar for en reel utfordring, for å komme deg opp av sofaen og vekk fra TV-en for en brøkdel av dagen i juleferien, for å «trå av deg ribba» i samvær med andre, er Kick Trening sin årlige julemaraton kanskje det du trenger. I to timer er pulsen høy og konsentrasjonen på topp. Du kan velge om du vil sykle eller gå på ellipsemaskin i de to timene – eller veksle med én time på sykkel og én time på indoor/ellipsemaskin.

[separator type=»thin»]

[columns_row width=»half»]
[column]Beskrivelse sykkeltimen
I alle sykkeltimene på Kick Trening er det masse fart og moro! Stikkord er en kombinasjon av intervaller, bakkeintervaller og langkjøring. Indoor sykling er utmerket kondisjonstrening, hvor en virkelig får utfordret seg selv.

Beskrivelse Indoor
Indoor walking passer for alle, inkludert dem med rehabiliteringsbehov, vektproblemer, seniorer og toppidrettsutøvere.
Treningsformen er en sikker metode med lav belastningsrisiko hvor hele kroppen trenes. Den skal gi høyere forbrenning og bedre oksygenopptak. Man står på et apparat som kan betegnes som en kombinasjon av sykkel og tredemølle. Bevegelsene er myke og iverksetter hele kroppen, og under timen veksler man i intensitet, motstand og hastighet.  [/column]
[column]Sykkel og Indoor trener: Cardio, utholdenhet
Fokus: Hele kroppen, spesielt ben, rompe, lår
Fordeler: Bedre utholdenhet, skånsom trening, toner ben
Bonus: Treningsmotivasjon i felleskap!
Totaltid: 120 min (5 min. pause etter en time)

Christina Mihaela resultater:
Kalorier forbrent totalt:
897
Kalorier forbrent Spinning: 491 kalorier
Snittpuls Spinning: 163 slag pr. minutt
Kalorier forbrent Indoor: 406 kalorier
Snittpuls Indoor: 147 slag pr. minutt [/column][/columns_row]

[separator type=»thin»]

KLIKK PÅ BILDENE FOR STØRRE VERSJON

[separator type=»thin»]

Julemarathonen var fantastisk gøy! Usikkerheten var stor i forkant, slik den alltid har vært før jeg skal begi meg ut på treninger som vil ta meg ut av komfortsonen. Som tennisspiller er jeg vant til nokså korte, eksplosive økter, og det er sjeldent jeg trener kondisjon i mer enn en time. Kom jeg til å klare å gjennomføre to?!

Da jeg meldte meg på Julemarathonen fikk jeg vite at Indoor-påmeldingene var fullbooket. Så jeg hadde i forkant av maratonen forberedt meg mentalt på at jeg skulle sykle i to timer. Ikke eier jeg sykkelbukse. Kom jeg til å få så vondt i rompestompen at jeg ikke ville kunne gjennomføre gjennomføre to timer på sykkelsetet? Men:

  1. Det var etter en time på sykkelen ingen (komfort-)problem å sitte på den. Man veksler mellom å sitte og å stå, og man er så «inni det», at det tenkte jeg rett og slett ikke på.
  2. Det viste seg å være noen få ledige ellipsemaskiner (indoor) den andre timen, så jeg vekslet mellom å sykle den første timen og være på ellipsemaskinen den andre.

Jeg la merke til at de fleste holdt seg enten til sykling eller til indoor. Men det er smak og behag! Og målsettinger, og utgangpunkter – og så mange andre faktorer som spiller inn.

Det var jo rene lysshowet i rommet mens vi sto på, fargene skiftet og slo seg av og på i takt med norske «upbeat» julesanger (den første timen) og hardrock slagere (den andre timen). Svetten rant, pulsen var høy, vi ropte, klappet og «hoiet» om hverandre! Noen hadde ørepropper.

Jeg merket hvor motivert jeg ble av de andre og av instruktørene Ellen og Tone på indoor og Harald på sykkel. På slutten, det vil si rett etter at vi gjennomførte Julemaratonen, var Tone umiddelbar på plass hos hver og en deltaker med en pose julesjokolade og et bredt smil om munnen. Det er god stemning, det!

Dette var en økt jeg ikke ville vært foruten og som jeg kan anbefale til alle! Ja, det er en skikkelig høypuls-kombinasjon, men du kan i stor grad bestemme hvor hardt du vil kjøre ettersom du kan stille motstanden på sykkel og indoor selv. Men du skal utfordre deg selv og tørre å gå ut av komfortsonen!

Følelsen etterpå er uovervinnelig!

Christina-Mihaela-Carare-Kick-Trening-Julemaraton-spinning-indoor-cardio-Christmas-marathon-21

[separator type=»thin»]

NB

Sponsoravtalen som jeg er så heldig å ha med Kick Trening innebærer at jeg blogger fra treninger her. Ettersom timetilbudet hos Kick Trening er så variert og passer enhver målsetting og behov, vil jeg lage en treningsguide fra de ulike timene på Kick. Treningsguiden om Julemaratonen er først ute. I treningsguidene videre vil du kunne lese en beskrivelse av hver time, samt mine personlige resultater og erfaringer fra disse. Med dette ønsker jeg å gi deg en generell veiledning i timetilbudet hos Kick Trening.

Mine egne resultater og erfaringer er ikke og skal aldri være fokus i treningsguidene, men ved å være åpen og ærlig om disse, ønsker jeg å gi deg som leser en nærmere pekepinn på intensitet og gjennomføring av timen. Husk at vi har alle ulike utgangspunkter, målsettinger, dager, gener og anlegg hva gjelder trening, kropp og helse. Mine resultater og erfaringer er ingen fasitsvar. Med dette, så håper jeg at du får et lite inblikk i treningstilbudene hos Kick Trening og at du finner informasjonen nyttig. Ikke nøl med å kommentere hvis du har spørsmål.

Les andre poster i kategorien #KICKTRENING

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.